Είναι τα φθηνά γυαλιά ηλίου κακά για τα μάτια σας;

Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά είναι αφού τα υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου συνήθως είναι ακριβά. Γιατί λοιπόν να μην αγοράσετε φθηνά γυαλιά ηλίου που μοιάζουν σχεδόν τα ίδια; Τα φθηνά γυαλιά ηλίου είναι εξίσου καλά; Η όντως ειναι επιβλαβές για τα μάτια σας;

Οι βασικοί παράγοντες κατά την αγορά γυαλιών ηλίου περιλαμβάνουν:

Προστασία UV

Είναι σημαντικό τα γυαλιά ηλίου σας να παρέχουν 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό θα προστατεύσει τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου που μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνια βλάβη στα μάτια και ακόμη και μόνιμη απώλεια όρασης.

Δυστυχώς τα φτηνά γυαλιά ηλίου δεν παρέχουν αυτό το επίπεδο προστασίας, ακόμη και αν ένα αυτοκόλλητο στους φακούς μπορεί να αναγράφει, ” blocks UV”.

Οπτική ποιότητα.

Τα φτηνά γυαλιά ηλίου φαίνεται να παρέχουν καθαρή όραση όταν τα δοκιμάζετε για πρώτη φορά, Αφότου όμως τα φορέσετε μια ολόκληρη μέρα, μπορεί να αντιμετωπίσετε πίεση στα μάτια εάν η οπτική ποιότητα των φακών είναι μικρότερη από την κανονική.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στον φθηνό τύπο υλικού φακού που χρησιμοποιείται και την πιθανή στρέβλωση των φακών στο σκελετό.

Αντοχή

Μερικές φορές, οι φακοί σε φθηνά γυαλιά ηλίου δεν παρέχουν το επίπεδο αντοχής που απαιτείται για την υγεία του ματιού σας.

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να φοράτε γυαλιά ηλίου είναι να προστατεύετε τα μάτια σας από βλαβερές ακτίνες από τον ήλιο, να σας επιτρέπουν να βλέπετε καθαρά και άνετα σε συνθήκες που κυμαίνονται από έντονο φως του ήλιου έως συννεφιά και να προστατεύετε τα μάτια σας από τραυματισμούς ή ερεθισμούς.

Μην μπείτε στην διαδικασία για αγορά μη αξιόπιστων γυαλιών ηλίου, εκτός εάν μπορείτε να επαληθεύσετε ότι οι φακοί παρέχουν προστασία απο την υπεριώδη ακτινοβολία, οπτική ποιότητα και ανθεκτικότητα που συνήθως βρίσκονται σε πιο ακριβά γυαλιά ηλίου.

Ένας εξειδικευμένος οπτικός μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ποιότητα των σημερινών γυαλιών ηλίου σας και να επιλέξετε ποιοτικά γυαλιά ηλίου που παρέχουν τη σαφήνεια, την άνεση και την προστασία των ματιών που χρειάζεστε. Επισκεφτήτε μας στο κατάστημα μας Louca’s Optical Gallery στη λεοφώρο Αποστόλου Παύλου. Γιατί η καλήτερη ποιότητα ζωής είναι στο χέρι μας.

πηγή: allaboutvision.com, allaboutvision.com 2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *